news-details

Piyasa gelişmeleri

Bugün ABD’den tarımdışı istihdam verisi takip edilecek, Bloomberg beklentisi 298bin olması yönünde. İçeride ise önemli makro veri akışı bulunmuyor. ABD borsaları dün gün içerisinde yaşanan kayıplarının büyük kısmını kapanışa doğru telafi etti. Bu sabah vadeli tarafta ise görünüm yatay. Asya ve Avrupa vadeli endekslerinde ise sınırlı geri çekilme görülmekte. BIST dün günü %0.90 kayıpla 3142 seviyesinde tamamladı, XBANK %2.46 artış gösterdi. Endeksin güne sınırlı alımlarla başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

—MIPAZ, Pendik’te bulunan bir taşınmazın ve bir parsele ilişkin olarak ikame edilen dava dosyasına konu tüm hak, alacak ve menfaatlerin $99.8mn bedel karşılığında satışına karar verildiğini duyurdu. Satış sonrası tebliğ gereği ayrılma hakkı kullanım fiyatının doğacağının ve hisse başı fiyatın 5.8988TL olacağı paylaşıldı.

—CONSE %100 bağlı ortaklığı Tres Enerji’nin Van Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı GES işine TL70mn bedel karşılığında en iyi teklifi verdiğini açıkladı.

—TMSN, Ares Tersanecilik ile Ulaq serisi Silahlı İnsansız Deniz Araçları (SİDA) projesi kapsamında tedarik edilecek dizel marin motorlarının tedariki konusunda sözleşme görüşmelerine başlandığını duyurdu.

—KFEIN hizmet sektöründe kullanılmak üzere yük ve denge yazılımı içeren sözleşme büyüklüğü $2.1mn olan proje ihalesini kazandığını paylaştı.

—SISE hisse geri alım programı kapsamında dün TL23.93 fiyat ortalamasıyla toplam 950bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—ANHYT, dün ISGYO paylarında TL18.58-18.84 fiyat aralığından toplam 50bin adet pay satışı yapıldığını bildirdi.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı