news-details

Afyonkarahisar’da MXGP finali serbest antrenmanlarla başladı

Afyonkarahisar’da gerçekleşen ve 28 ülkeden 107 yarışçının mücadele ettiği Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) finali tüm sınıflarda serbest antrenmanlarla başladı.

Dünya Büyükler (MXGP), Gençler (MX2), Kadınlar (WMX) ve Avrupa (EMXOPEN) Motokros Şampiyonaları’nın Türkiye etabında 28 ülkeden 107 yarışçı dünyanın en iyisi olmak için mücadele veriyor.

3-4 Eylül 2022 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabında Türkiye’den 13 sporcu mücadele edecek.  

MXGP finali, 7,4 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3,5 milyara yakın izleyiciye ulaşacak. Türkiye’de yapılacak final yarışına Honda, Yamaha, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, Beta, Suzuki ve Fantic gibi fabrika takımları yarışacak.

Organizasyonda 13Ttürk sporcu start alacak

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde beşinci kez yapılan Dünya Motokros Şampiyonası organizasyonunda ülkemizden Şakir Şenkalaycı, Mustafa Çetin, Batuhan Demiryol, Emircan Şenkalaycı, Ömer Uçum, Yiğit Ali Selek, Murat Başterzi, Tuğrul Dursunkaya, Eray Esentürk, Burak Arlı, Mevlüt Kolay ve Volkan Öztürk yarışacak.

Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’nda geçen sene ilk kez start alan Irmak Yıldırım bu yıl da şampiyonada boy gösterecek. Dünyanın en hızlı kadın yarışçılarıyla mücadele edecek genç milli sporcu ilk onda yer almaya çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Spor Toto’nun destekleriyle Anlas, Asperox, Avşar, Bitci, ECC Tur, Honda, Monster, NG Afyon, Özerband, TURKSAT ve Volta’nın sponsorluğunda dünyanın yıldızlarını ağırlıyor.

Dört farklı yarış aynı anda yapılacak

3-4 Eylül tarihlerinde dünya ve Avupa klasmanında 4 yarış aynı anda yapılacak:

- Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP)

- Dünya Kadınlar  Motokros Şampiyonası (MXWOMEN)

- Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2)

- Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN)

Hibya Haber Ajansı