news-details

ABB’nin ‘Yemek Ver’ kampanyasında ilk yemek paketleri yola çıktı

Kampanyanın duyurulmasının ardından yemekver.org adresi üzerinden 21 bin 74 adet yemek paketi siparişi verilirken, toplam miktar 2 milyon 36 bin 300 TL’ye ulaştı.

32 bin 110 paket yemek siparişi verildi

ABB Başkanı Mansur Yavaş, kampanyayı “Bugüne dek iyilikle yüzlerce kişinin yüzünü güldürdünüz. Şimdi hepinizi yine sofralara bereket olmaya davet ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Başkan Yavaş daha sonra yaptığı paylaşımda “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için başlattığımız ‘Yemek Ver’ kampanyasına gelen destek 9 saatte 2 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

Yemek paketleri hazırlanarak yola çıktı

Siparişlerin alınmaya başlamasının ardından ABB iştiraki BelPa Mutfak’ta da yemek hazırlıkları başladı. Hazırlanan kahvaltı paketleri ve ev yemekleri AŞTİ’ye gelen ya da Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunan depremzede vatandaşların adreslerine götürülmek üzere yola çıktı.

Tek amaçlarının tüm halkın sergilediği birliğin bir parçası olmak olduğunu belirten BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, “ABB olarak BelPa mutfağımızda üst seviyede bir koordinasyon çalışması sürdürülmektedir. Başlattığımız ‘Yemek Ver’ kampanyası 81 ilden yoğun ilgi gördü. Bu zorlu günde tek gayemiz milletimizin sergilemiş olduğu birliğin bir parçası olmak. Evlere yemek servisine devam ederek depremzede vatandaşlarımızın yaralarını birlikte saracağız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı