news-details

Çin’de telekomünikasyon sektörünün 10 aylık performansı 185 milyar dolar oldu

Yılın ilk on ayında Çin telekomünikasyon endüstrisinin gelirleri artışını sürdürdü. Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’nın verilerine göre, sektörün bileşik işlem gelirleri bu yılın ocak-ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 oranında artarak 1,32 trilyon yuanı (yaklaşık 185 milyar dolar) aştı. 

Büyük veri, bulut bilişim, internet veri merkezleri ve nesnelerin interneti gibi yükselen iş dalları söz konusu dönemde hızlı gelir artışı kaydetti. Çin’in üç telekom şirketinin -China Telecom, China Mobile and China Unicom - işletme gelirleri bir yıl öncesine kıyasla yüzde 33,1 oranında artarak 256,3 milyar yuana çıktı. 

Özel olarak bulut bilişim ve büyük veri, yılın ilk on ayında sırasıyla yüzde 127,8 ve 59,3 oranlarında olağanüstü artışlar kaydederken veri merkezlerinin artışı yüzde 12,7 oranında kaldı. Bu arada Çin’in 5G şebekesi gelişmesini hızla sürdürdü. 5G baz istasyonu sayısı, ekim sonu itibarıyla 2,25 milyona vard. Bu sayı 2021 yılının sonuna göre 825 binlik bir artışı ifade ediyor. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı