news-details

Orçay'da finansal duran varlık edinimi

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kuru çay üretiminde ortaya çıkan çay çöpünün değerlendirilmesi amacıyla yapılan araştırmalar neticesinde bu atık ürünün, bir katı yakıt türü olan pelet imalatında kullanılabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Pelet'e olan ilgi son dönemde enerji fiyatlarındaki yüksek artış sonrasında tüm Dünyada ve özellikle Avrupa'da önemli ölçüde artmıştır. Yenilenebilir enerji sınıfında yer alması, sıfır atık hedefleri kapsamında olması ve sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olması da yakıt olarak peletin tercih edilmesine katkı sağlamaktadır.

Bu kapsamda, pelet üretim projesi ile çevre dostu, temiz enerji kaynaklarının desteklenmesi, orman ürünlerinden ortaya çıkan, verimliliği düşük atıkların ekonomiye kazandırılması, katma değeri yüksek ihracat potansiyelinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Söz konusu yatırımın tamamlanması sonrasında sürdürülebilir büyüme ve karlılık hedefini benimsemiş olan şirketimizin finansal sonuçlarına ve hızlı büyümesine önemli katkılar sağlayacağı öngörülmektedir. Bu değerlendirmeler çerçevesinde Pelet Üretimi amacıyla bir fabrikanın kurulması, Rize Bölgesindeki çay fabrikalarının atıklarının da değerlendirilmesi suretiyle üretilecek pelet'in hem yurt içinde hem de yurt dışında satışının yapılması yönünde kanaat hasıl olmuştur."

 

 

          

Hibya Haber Ajansı