CCTV'nin haberine göre; Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Kabatiya ve çevresinde 2 gün boyunca devam eden askeri hareketlilik; bölgedeki ekonomik faaliyetlerin durmasına, altyapıda ve bölge halkının mülklerinde hasar oluşmasına yol açtı.
Haberde yer alan detaylara göre, operasyonlar süresince İsrail ordusu 50 mahalle sakinini gözaltına aldı.
Gözaltına alınanların büyük bir kısmı daha sonra serbest bırakılırken, 3 kişinin halen gözaltında tutulduğu bildirildi.
Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Pazar günü hükümet birimlerine talimat vererek yerel altyapının hızla onarılmasını ve kamu hizmetlerinin yeniden tesis edilmesini istedi.
Filistin resmi haber ajansının raporlarına göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın Beytüllahim, Ramallah, Nablus ve El Halil gibi çeşitli bölgelerinde de operasyonlar yürüttü.
Hibya Haber Ajansı