news-details

Bakan Özer: "71 ilde 20 Şubat itibarıyla eğitim öğretime başlıyoruz"

Bakan Özer’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Depremzede öğretmenlerimizin ve idari personelimizin diğer illere özür tayinleriyle ve diğer illerden buraya gelecek öğretmenlerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onarın planlamasını önümüzdeki hafta itibarıyla paylaşacağız. 71 ilde 20 Şubat itibarıyla eğitim öğretime okul öncesinden liseye kadar başlıyoruz. Bizim hayatı normalleştirebilmemiz için öncelikli olarak eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin örneklemi değil, evreni. 20 milyon öğrencisi, 1,2 milyon öğretmeniyle nasıl Kovid sürecini hızlı bir şekilde normalleştirmeyi sağlayarak, Türkiye’nin normalleşmesini katkı sunduysak aynı yaklaşımla, aynı deneyimi inşallah bu süreçte de uygulayacağız.

Nasıl Kovid sürecinde il, ilçe bazlı karar vermeyip, okul temelli açma kapamalar yaptıysak aynı deneyimi bu deprem sürecinde de depremzede olan 10 ilimizde de uygulayacağız.

İnşallah sahadaki o çadırları yavaş yavaş normalleştirip, diğer ihtiyaç olan bölgelere, illere de naklini sağlayacağız. Tekrar başımız sağ olsun. Bugünleri de hızlı bir şekilde atlatacağız.”

Hibya Haber Ajansı