news-details

CHP’li Torun: “Belediyelerimiz artan fiyatlar karşısında öğrencilerimizin yanında duracak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Seyit Torun’un imzasıyla tüm belediye başkanlarına yazı gönderildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Seyit Torun tarafından partili belediye başkanlarına gönderilen yazıda, dar gelirli öğrencilerin eğitim/kırtasiye giderlerine destek olunması istendi. 

Torun'un gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere; yeni eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi başlayacaktır. Ancak okul hazırlıklarına devam eden öğrenci ve velilerimiz, eğitim/kırtasiye giderlerinde yaşanan fiyat artışları nedeniyle ağır bir maddi yük altında kalmıştır. Özellikle dar gelirli ailelerimiz, geçen yıla göre 2-3 kat artan fiyatlar karşısında büyük mağduriyet yaşamaktadır. Siyasi iktidar ise bu tablo karşısında bir önlem almayarak, vatandaşlarımızı sorunlarıyla baş başa bırakmıştır.

Bu kapsamda; Sayın Genel Başkanımızın çağrısıyla, tüm belediyelerimizin, kendi bölgelerindeki ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, okul çağındaki evlatlarımızın eğitim/kırtasiye masraflarına imkânlar ölçüsünde destek olması faydalı olacaktır. Geçen eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize her alanda önemli destekler sağlayan belediyelerimizin, bu yıl da desteklerini artırarak öğrencilerimizin yanında duracağına inanıyoruz.

Torun, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediyelerimiz geçen yıl Kara Kış Fonu kapsamında yaklaşık 700 bin öğrenciye toplamda 280 milyon lirayı bulan eğitim/kırtasiye yardımında bulundu. Belediyelerimiz bu yıl da kırtasiye başta olmak üzere farklı eğitim giderleri için yardımlarını artırarak öğrencilerimize destek olmaya devam edecek” dedi.

Hibya Haber Ajansı