news-details

CHP’li Torun: “Erdoğan, çareyi yine belediyelerimize saldırmakta bulmuş"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın su faturaları üzerinden belediyeleri eleştirmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Orada dur” diye seslenen Torun, “Belediyeler suyu elektrik kullanarak evlere ulaştırır. Belediyelerin kullandığı elektriğe sadece son 9 ayda yüzde 200 zam yapan, yerel seçimlerden bu yana fiyatları 4-5 kat artıran sensin. Ülkeyi nasıl batırdığınızın üstünü örtmek için gerçeği çarpıtmak riyakarlıktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapan Torun, belediyelerin elektrik ücretlerine ilişkin kanun teklifinin 6 aydır Meclis’te beklediğini hatırlatarak, “Eğer samimiyseniz kabul edin, ikinci gün su faturaları düşsün.” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün İstanbul’da yaptığı açıklamalara ilişkin, “Genel Başkanımızın KHK mağdurları ile ilgili açıklaması karşısında ne söyleyeceğini bilemeyen Erdoğan, çareyi yine belediyelerimize saldırmakta bulmuş. Bu ülkede tarihin en ağır zamlarını yapan, daha birkaç gün önce elektrik ve doğalgaz fiyatlarını yüzde 20 arttıran Erdoğan, vatandaşın su paralarında ciddi sıkıntı içinde olduğunu söylemiş.” ifadesini kullandı.

“Orada dur Erdoğan”

“Elektrik tarifesinde belediyeleri ‘ticarethane’ olarak gören ve yüksek fiyat uygulayan sizsiniz.” şeklinde iddialarda bulunan Torun, “Ama orada dur Erdoğan. Anlaşılan İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım diye övünüp, belediyelerin suyu nasıl temin ettiğini dahi bilmiyorsunuz. Biz size öğretelim. Belediyeler şebeke suyunu pompalayarak evlere ulaştırmak için elektrik kullanır. Elektrik maliyetlerin artması mecburi olarak su faturalarına yansır. Belediyelerin kullandığı elektriğe sadece son 9 ayda yüzde 200 zam yapan, yerel seçimlerden bu yana fiyatları 4-5 kat artıran sizsiniz. CHP olarak, tüm belediyeleri avantajlı bir elektrik tarifesine geçirmek ve ticarethane ayıbına son vermek için hazırladığımız kanun teklifini yok sayan da sizsiniz.” diye konuştu.

“Vatandaşla alay ediyorlar”

Torun, eleştiriler hakkında “Tüm bunlara rağmen, hala vatandaşın evine gelen en düşük fatura olan su faturaları üzerinden belediyelerimizi eleştirmek, vatandaşın aklıyla alay etmektir. Hele ki tüm bun gerçekleri bilerek, sadece algı yaratmak ve ülkeyi nasıl batırdığınızın üstünü örtmek için gerçekleri çarpıtmak ise riyakarlıktır. Ama boşa çırpınma Erdoğan, bu ülkeyi nasıl batırdığını gizleyemezsin.” ifadelerinde bulundu.

Torun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Şunu da bil Erdoğan: Belediyelerimiz bu fahiş elektrik zamlarına rağmen, artan maliyetlerin tamamını vatandaşa yansıtmamak için direniyor. Zarar etmesine rağmen mücadele ediyor. Eğer ki milleti yoksulluğa mahkum eden biri olarak, ülkenin tek sorununu su faturalarında görüyorsan, sana bir çağrımız var. 23 Mart 2022 tarihinde verdiğimiz kanun teklifi Meclis’te bekliyor. Eğer samimiyseniz kanun teklifini kabul edin, ikinci gün faturalar düşsün. Ne kadar dürüst olduğunuzu da bu millet görsün.”

Hibya Haber Ajansı