news-details

TSPB, ‘Şirketlerin Finansmana Erişiminde Halka Açılma Sertifika Programı’nı başlatıyor

Finans sektörünün en kapsayıcı meslek örgütü olan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), finansal okuryazarlığın artırılması ve dolayısıyla toplumun refah düzeyinin gelişimi için eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. TSPB bu amaçla yürütmekte olduğu finansal eğitim çalışmaları kapsamında “Şirketlerin Finansmana Erişiminde Halka Açılma Sertifika Programı”nı başlatıyor. Başta halka açılmayı planlayan şirketlerin üst düzey yöneticilerine, halka açılma sürecinde yer alacak personele ve aracı kurumların kurumsal finansman bölümlerinde yeni işe başlayan çalışanlarına olmak üzere konuya ilgi duyan tüm katılımcılara yönelik tasarlanan ve 30 saat sürecek sertifika programı, 15-22 Haziran 2023 tarihleri arasında çevrimiçi (online) olarak gerçekleşecek.

Sermaye piyasalarının derinleşmesi şirketlere, yatırımcılara ve ülkenin sürdürülebilir büyümesine çok yönlü katkı sağlıyor. TSPB, bu anlayışla bugüne kadar tüm faaliyetlerini sektörün büyümesi ve derinleşmesini artırarak ülkenin kalkınmasında daha fazla rol alması anlayışı ile yürütüyor

“Şirketlerin Finansmana Erişiminde Halka Açılma Sertifika Programı”nda 7 ana başlıkta eğitimler yapılacak. Eğitimin ana başlıkları: Hukuki İnceleme Süreci, Bağımsız Denetim Süreci, Aracı Kurumlar Tarafından Yapılan İşler, Sermaye Piyasası Kurulu, Kotasyon ve Pazar Araştırması, Takasbank Süreci, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Kaydi Sistem Süreci.

Programa başvuru ve ayrıntılı bilgi için TSPB Birlikte Eğitim (https://eys.tspb.org.tr/basvuru/) adresi ziyaret edilebilir.

,Hibya Haber Ajansı