news-details

Bursa’nın 'Kadınız Biz' uygulaması tanıtıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Düvenci’nin sunumuyla tanıtılan mobil uygulamayı ilk indiren 10 bin kişiye kent içi ulaşımda geçerli 10 binişlik Bursakart ve çekilişle belirlenecek 160 aileye de sosyal tesislerde yemek ikramı müjdesi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ‘Kadınız Biz’ Büyükşehir Belediyesi Kadın Kulübü mobil uygulaması; ‘Fikir Sandığı’ bölümüyle fikirleriyle kent yönetimine katılmalarına imkan sağladığı kadınlara ‘Uzmanına Yaz’ ve ‘Kadın Danışma Merkezleri’ bölümleriyle sorunlara uzmanından cevap bulma imkanı tanıyor.

Uygulamanın ‘Mutluluk Köprüsü’ bölümü ile kullanılmayan eşyaların ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanırken, ‘Fırsatlar’ modülü sayesinde de kadınlar anlaşmalı mağaza ve işyerlerinden indirim kazanıyor.

Uygulamaya üye olan kadınlar, indirimleri yine uygulama üzerinden sokak hayvanları için ‘mama başta olmak üzere’ birçok sosyal projede değerlendirebiliyor.

KADES başta olmak üzere GoBursa, Gençlik Kulübü, Bursa Kart Mobil ve BUSKİ uygulamalarına da kısa yoldan erişim imkanı sağlayan Kadınız Biz uygulamasını kullanan kadınlar, uygulamadaki paylaşım, beğeni ve yorumlarıyla kazandıkları puanları da sanal markette harcayabilecek.

Uygulamanın ‘İyilik Hareketi’ modülü ile kadınların sosyalleşmelerine imkan sağlanırken, ilk iyilik hareketi 10 Aralık’ta Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sahnedeki telefon ekranından hem uygulamayı tanıttı hem de Ceyda Düvenci’nin sorularını yanıtladı.

Uygulamanın belediyenin öz kaynaklarıyla Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirildiğinin altını çizen Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu uygulamayla kadın çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmak, kadın dayanışmasını desteklemek ve sosyal hayata katılımlarını artırmak ana hedeflerimiz oldu. Uygulamamız, yerelde kadınlara rehber niteliğini taşıyor. Hem STK’lar hem yerel yönetimler hem de kamu kurumlarının çalışmalarını kapsayan çatı uygulama yaptık.” diye konuştu.

“Kadınız biz, güçlüyüz biz”

Düvenci, pandemi dönemiyle birlikte her şeyin internet üzerinden gerçekleştiği bir sürecin yaşandığını hatırlatarak, “Bursa Büyükşehir Kadın Kulübü aplikasyonu gerçekten müthiş. İncelediğimde çok mutlu oldum. Kullanmadığın ama başkasının da ihtiyacı olanı bedelsiz vermek. Ve çok daha fazlası gerçekten bu uygulamada. Hizmetlerde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını bildiğim Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadınların adına yapılan her şeyin çok kıymetli olduğunu dile getiren Düvenci, “Kadınız biz, güçlüyüz biz. Sözümüzü sakınan değiliz biz. Sözümüz çok, sözümüz manalı, sözümüz anlamlı. O yüzden sözünüzü sakınmayın. Birbirinden güçlü, birbirinden özgür, birbirinden özerk ve bağımsız çocuklar yetiştirmek önce kadının elinde. Yuvayı dişi kuş yapıyor. Onlara sahip çıkın. Kadınız biz, güçlüyüz biz. Bunu hiçbir zaman unutmayın ve kimsenin unutturmasına da izin vermeyin.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Başkan Aktaş, uygulamaya katılıp indirimli alışverişlere sponsorluk desteği veren firmalara teşekkür plaketi verdi.

Hibya Haber Ajansı