news-details

STB Başkanı Sarı, borsanın 4 yıllık hizmetlerini anlattı

Başkan Sarı ''Göreve geldiğimiz günden beri tarımı öne çıkardık. Mide soymadan kimsenin kafası çalışmaz. Pandemide tarımın ne kadar önemli olduğunu anladık. 4 yıldır görevdeyiz ve tekrar başkan adayıyım. Yaptığımız ve yapamadığımız projeler var. Bunları tamamlamak istiyoruz. 12 milyon paramız vardı göreve geldiğimizde lisanslı depo 50 milyona mal oldu. Bu depo  Sakarya çiftçisi ne değer katacak. Borsanın çıtasını yükselttik.'' dedi.

Tarım okulu yapacaklarını açıklayan Sarı ''Tarım okulunda öğrencilerimize iş garantisi olacak.  Susmayan bir gençlik yetiştireceğiz. Soru soran merak eden gençlik yetiştireceğiz. Tanzanya ve Nijerya'ya gittik. Orada sadece gezmeye gitmedik. İhracata yönelik alternatif pazarlar aradık. Ben Nijerya ile iş yapmaya başladım. başarılı olduğumuz konular oldu, başarılı olamadığımız konular oldu ama vicdanım rahat elimizden geleni yaptık. Pandemi sürecinde bakliyat yardımı yaptık, maske yardımı yaptık.  Tarım fuarını Sakarya'ya kazandırdık. Herkes başkan Hendekli o yüzden fuarı Hendek'te yapıyor diyorlar ama başka yapabileceğimiz kapalı bir alan yok. Ben yollardan beri Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını aşındırıyorum  bir fuar alanı yapılması için. Tarım için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Tarım yoksa, ekmekte yok'' ifadelerini kullandı. 

Sakarya'nın tek markasının Sakaryaspor olduğunu ifade eden başkan Sarı ''Sakarya'nın sadece markası Sakaryaspor var, onun dışında başka bir markası yok. Sakarya sanatla şiirlerde anılmasını istiyorum bunun için çalışacağız'' dedi. 
Hibya Haber Ajansı